Cursuri

Cursuri

In 2018 va incepe o noua serie de formare ca terapeut prin joc si dramaterapeut, pentru psihologi, asistenti social, psihopedagogi, pedagogi, teologi, medici, filosofi (inclusiv studenti in ani terminali). Cursul va fi demarat in ianuarie 2018.

    Cursurile de formare se vor desfasura in Bucuresti, preponderent la sfarsit de saptamana, la care se va adauga o scoala de vara, in Brasov, cu o durata de 7 zile.

    Din 2010, Asociatia de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania (ATJDR) sustine cursuri de formare acreditate de catre Colegiul Psihologilor. Incepand din 2013, ATJDR este membru fondator al Federatiei Europene de Dramaterapie. In prezent, cursurile sunt in proces de reacreditare.

    Scoala de formare, cu o durata de 3 ani, integreaza doua abordari terapeutice (terapia prin joc si dramaterapia) intr-o structura invoatoare si flexibila – paradigma corporalitate-proiectie-rol (Sue Jennings) -  care ofera participantilor instrumente complexe de lucru.

    Cursurile sunt creative, dinamice, cu aplicabilitate extrem de larga (orice grup de varsta, orice tip de dificultati). Sunt cursuri potrivite pentru cei care vor sa se formeze ca terapeuti, dar vor si sa treaca dincolo de cuvinte in munca lor cu oamenii, luand calea directa a creativitatii, care este in fiecare dintre noi.
    Aceasta este calea prin care putem accesa lumea copiilor, dar si a celor a caror dizabilitate nu  le permite limbajul verbal; sau, pur si simplu, lumea celor care, fara sa aiba o dizabilitate, nu pot pune in cuvinte trairile si gandurile lor, datorita unor blocaje psihologice.

    Toate cursurile au o componenta practica puternica si sunt sustinute de catre specialisti cu experienta din strainatate si din Romania. Coordonatorii cursurilor sunt Sue Jennnings PhD si Ioana Serb (psihoterapeut principal)
    La finalul primilor 2 ani studentul va putea fi recunoscut ca si consilier, conform standardelor Colegiului Psihologilor, iar la finalul celor 3 ani va avea statutul de terapeut prin joc si dramaterapeut sub supervizare.
    Curricula cuprinde 555 de ore de aplicatii teoretice si practice, tutoriale, supervizare si dezvoltare personala, 60 de ore de terapie personala si 210 ore de studiu individual.
    Dupa finalizarea cursurilor de formare de lunga durata (3 ani), terapeutul sub supervizare va trebui sa acumuleze inca 150 de ore de supervizare (o ora de supervizare la 3 ore de practica) pentru a deveni terapeut autonom.

    Acte necesare pentru inscriere – la adresa de e-mail ion_as@yahoo.com, cu titlul «inscriere formare»:
- CV profesional cat mai detaliat (in romana si engleza) - recomandam sa cuprindeti in CV toate experientele de formare in terapie prin joc si in dramaterapie, fie in cadrul cursurilor sustinute de catre Dr. Sue Jennings si colaboratorii acesteia, fie in alte contexte, precum si experientele de terapie/dezvoltare personala precedente sau formari in alte scoli de terapie.
- o scrisoare de motivatie (romana si engleza).
    Ulterior, in cazul acceptarii in formare, sunt necesare copii dupa documentele care sustin declaratiile din CV.
    
    Vor fi chemate pentru interviu doar persoanele selectate in urma analizei dosarului trimis. Interviul va avea loc in Brasov, Bucuresti sau pe Skype, la o data stabilita de comun acord. Taxa de interviu este de 55 de lei.
    
    Costurile anuale ale formarii sunt in medie 3300 de lei, in care sunt cuprinse formarea, supervizarea, materialele de curs.
    Fiecarui student, pe langa participarea la programul de formare, i se va solicita sa parcurga annual 20 de ore de terapie personala individuala cu un psihoterapeut acreditat (costurile nu sunt cuprinse in totalul de mai sus) .
    In situatia in care aveti nevoie de alte informatii sau clarificari, va rog nu ezitati sa ma contactati la adresa de e-mail ion_as@yahoo.com.